SØK OM PLASS

Besøk gjerne barnehagen før dere søker

Å søke plass hos oss

Oslo kommune har ansvar for alt barnehageopptak, og alle godkjente barnehager er underlagt dette opptaket. Man søker plass på kommunens hjemmeside, som finnes her: https://www.oslo.kommune.no/barnehage/soke-eller-bytte-barnehage/


Her kan man også lese mer om opptak i kommunen.


Å søke plass til hovedopptaket

Til hovedopptaket er det søknadsfrist 1. mars hvert år. Etter 1. mars og frem til hovedopptaket i bydelen er over, har barnehagene selv ikke lov å ta inn barn. Vi får tildelt barn ettersom foresatte har søkt de diverse barnehagene etter ønske. I hovedopptaket kan man bli tildelt en barnehageplass man ikke har søkt, uavhengig beliggenhet om kommunen ikke kan oppfylle ønskene de foresatte har satt opp. Kommunen plikter å tildele barn med lovfestet rett til barnehageplass, en plass innenfor kommunen, som altså er hele Oslo.


Besøksdager

Vi ønsker at dere foresatte i bydelen skal få en mulighet til å bli litt kjent med oss før dere søker plass i hovedopptaket. Det er viktig å vite hvilken og hva slags barnehage man søker på, stikke innom barnehagen på et besøk, få litt god informasjon og god magefølelse.

Vi har derfor satt opp besøksdager for dere nye foreldre i januar og februar. Liste kommer snart over de besøksdagene i den/de barnehagene du kunne tenke deg å kikke på. Dere er hjertlig velkommen innenfor oppsatte tider.


Pedagogen er tilstede, klar for å dele informasjon og litt papirer. Kaffen er klar og vi gleder oss til å hilse på dere! Kanskje føles det bedre å søke på, og få plass i en trygg familiebarnehage dere kjenner litt til, fremfor en barnehage langt fra hjemmet og uten tilknytning.


Å søke plass utenom hovedopptak

Ta bare kontakt med oss, så veileder vi dere videre.

KONTAKT


Bitteliten Barnehager AS

Steingrimsvei 3a

1185 Oslo


Tlf: 91 18 38 83

© Bitteliten Barnehager AS 1989 - 2020